Shopping Cart 0 items - 0,00 € (0,00 kn) 0

Opći uvjeti poslovanja služe za utvrđivanje sljedećih postupaka: narudžba, dostava, plaćanje te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na Internet stranicama pjenusci.hr

Prodavatelj:

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo
vl. Goran Josipović
BEKTEŽ 24
34343 BEKTEŽ

Goran 098 468 950
Gordana 099 310 6831

E-mail: info@pjenusci.hr

Kupac je svaka punoljetna  osoba koja je posjetitelj/korisnik ovih stranica i koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje .

Opći uvjeti vrijede za korisnike/kupce. Korisnik/kupac je svaka punoljetna osoba koja prihvaća opće uvjete poslovanja. VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja kao i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom narudžbe isto i potvrđuje kao kupac.

Stranice sadrže materijal koji je u vlasništvu VITIS, vinogradarstva i vinarstva., što se odnosi na (ali nije ograničeno) dizajn, izgled i grafiku.

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika/kupaca uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/kupcu ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo nije odgovorna za bilo koji sadržaj koji korisnik može postaviti na ovim web stranicama te zadržava pravo na promjenu, prilagođavanje, izmjenu ili brisanje onog sadržaja za koji smatra da nije prikladan.

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo nastoji da informacije o proizvodima budu točne i ažurne, ali se ne može smatrati odgovornom za moguće pogreške ili propuste u sadržaju na ovim Internet stranicama te točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno potpuno ili djelomično nefunkcioniranje web site stranica / web shopa ili njihovih pojedinih dijelova. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda.

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo se u potpunosti odriče svake odgovornosti za bilo koji sadržaj koji posjetitelj/korisnik možebitno postavi na web stranicu te istodobno zadržava pravo za promjenu, prilagođavanje, izmjenu, brisanje ili uklanjanje bilo kakvog sadržaja za koji smatra da je neprikladan.

OGRANIČENJA KORIŠTENJA

Korisnik se obvezuje da neće:

 • koristiti Internetsku stranicu na bilo koji način koji je protivan pozitivnim propisima u RH;
 • unositi na Internetsku stranicu ili distribuirati putem Internetske stranice bilo kakve sadržaje koji su protivni pozitivnim propisima, uključujući, ali ne ograničavajući se na štetne, prijeteće, uznemiravajuće, vulgarne sadržaje, sadržaje koji šire mržnju i rasnu netrpeljivost, sadržaje koji povređuju tuđa prava i interese i slično;
 • mijenjati, brisati ili uništavati bilo kakve podatke na Internetskoj stranici;
 • koristiti Internetsku stranicu za kršenje prava trećih osoba, uključujući povredu tajne, prava intelektualnog vlasništva ili drugog prava ili interesa trećih osoba;
 • koristiti Internetsku stranicu za predstavljanje u cilju vlastite promocije;
 • koristiti Internetsku stranicu za slanje elektroničke pošte protivne ovim Općim uvjetima;
 • unositi ili distribuirati putem Internetske stranice bilo kakav nelegalan software, uključujući, ali se ne ograničavajući na viruse, spyware, trojane ili slično;
 • objavljivati, prenositi i/ili razmjenjivati informacije za koje zna ili mora znati da su lažne, a čije bi objavljivanje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima i/ili stranicama;
 • obavljati bilo koju nezakonitu ili neovlaštenu radnju;
 • prenositi ili distribuirati bilo kakav nelegalan sadržaj;
 • objavljivati, prenositi i/ili razmjenjivati osobne podatke trećih osoba;
 • reklamirati se ili tražiti od bilo kojeg drugog korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu, koristiti informacije dobivene iz sadržaja na Internetskoj stranici za kontaktiranje drugih korisnika u svrhu reklamiranja, predstavljanja ili prodaje proizvoda bez njihovog dopuštenja te objavljivati, prenositi i/ili razmjenjivati neželjene sadržaje korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja;
 • provoditi bilo kakve piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja;/li>
 • objavljivati, prenositi i/ili razmjenjivati sadržaj zaštićen autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva trećih osoba;
 • sugerirati njegovu povezanost s Internetskom stranicom.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Internetskoj stranici ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Prodavatelja ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije sadržani na ovoj Internetskoj stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe Korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ove Internetske stranice, Korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njihova korištenja te prihvaća koristiti sadržaj Internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana za korištenje Internetske stranice ili za bilo koje radnje Korisnika tijekom uporabe ili zlouporabe sadržaja Internetske stranice te za bilo kakvu štetu koja može biti prouzročena Korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Internetske stranice.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo da bez najave izmijeni sadržaj Internetske stranice, ukine Internetsku stranicu ili ograniči pristup internetskojstranici te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena, ukidanja ili ograničavanja.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz nedostupnosti Internetske stranice zbog bilo kakvih tehničkih razloga.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo promjene cijena svojih proizvoda i usluga.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo da IP adresama (Korisnicima), s kojih se izvršavaju radnje protivne ovim Općim uvjetima, spriječi pristup Internetskoj stranici i s te osnove neće snositi nikakvu odgovornost.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo ni na koji način ne odgovara korisnicima za troškove koje snose korištenjem računalne opreme i telekomunikacijskih sustava radi pristupa Internetskoj stranici.

NARUDŽBA

Svaki korisnik može naručiti proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe iz ponude prikazane na internetskim stranicama www.pjenusci.hr. Kupcem se smatra svaki korisnik koji elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Kupac možete postati ukoliko ste punoljetna osoba (ako imate 18 ili više godina) i ukoliko prihvaćate ovdje navedene uvjete kupnje. Zakonom je zabranjena prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Dužnost je kupca dati ispravne osnovne podatke za dostavu narudžbe. VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo prikuplja samo one osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveze dostave naručenih proizvoda. Svi prikupljeni podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Djelatnici i pojedini poslovni partneri VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo odgovorni su za poštivanje načela zaštite anonimnosti i privatnosti kupaca, osim ako nadležne državne institucije s ovlaštenjem zakonski ne zatraže uvid u navedene
podatke.

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo obvezuje se dostaviti u roku sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku narudžbe dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti dostave, VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo će kontaktirati kupca i dogovoriti novi rok dostave, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti dostavljeni.

CIJENE PROIZVOD I USLUGA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) s uključenim PDV-om od 25% i povratnom naknadom. Roba se naručuje elektronskim putem, klikom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu web shopa. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere proizvode, izabere plaćanja te potvrdi narudžbu. VITIS vinogradarstvo i vinarstvo može odrediti određene popuste na kupnju putem internetske trgovine koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje.

Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde plaćanja, o čemu će VITIS vinogradarstvo i vinarstvo obavijestiti Korisnika na jasan i razumljiv način.

U slučaju tehničke greške koja bi mogla utjecati na prikazanu cijenu, opis ili dostupnost naručenog proizvoda, VITIS vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo da ne isporuči naručeni proizvod i o tome će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Korisnika. Ukoliko je Korisnik unaprijed platio za naručeni proizvod, plaćeni iznos će mu biti vraćen u roku od četiri radna dana.

Po narudžbi proizvoda na e-mail adresu kupca biti će poslana potvrda narudžbe. Narudžba proizvoda se ne smatra kupnjom.

 

NAČINI PLAĆANJA PROIZVODA

Nakon narudžbe, Korisnik će putem elektronske pošte primiti potvrdu narudžbe koja će uključivati sve potrebne podatke za plaćanje i dostavu proizvoda.

Korisnik može platiti naručene proizvode uplatom na žiro račun prodavatelja VITIS vinogradarstvo i vinarstvo.

 

DOSTAVA

Dostava proizvoda moguća je unutar područja Republike Hrvatske.

Dostava je besplatna za sve narudžbe u Republici Hrvatskoj.

Nakon što VITIS vinogradarstvo i vinarstvo evidentira plaćanje po narudžbi, otprema narudžbe bit će izvršena u roku od 5 radnih dana.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo nije odgovoran za produljenje prethodno navedenih rokova isporuke ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik nije bio dostupan na navedenoj adresi za dostavu.

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo nije odgovoran za kašnjenja uzrokovanih brodarskim uslugama, višu silu, kao i za sve slučajeve nemogućnosti i/ili kašnjenja isporuke za koje odgovaraju kurirske službe.

Ukoliko isporuka kupljenog proizvoda nije moguća na adresi koju je Korisnik naznačio, zbog toga što se Korisnik ili treća osoba određena od strane Korisnika u dogovorenom terminu ne nalazi na naznačenoj adresi, iz njemu poznatih razloga, troškove sljedeće isporuke, kao i sve druge moguće troškove zbog neuspjele isporuke snosi isključivo Korisnik.

Prije otpreme, proizvod je pripremljen i zapakiran tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku. Potpisom potvrđuje da je izvršio njezin pregled i nema prigovora na stanje u kojemu mu je uručena. Ukoliko je paket vidljivo oštećen, može na to ukazati djelatniku kurirske službe/poštanskog ureda i odbiti primitak te o tome obavijestiti VITIS vinogradarstvo i vinarstvo. Zbog različitih okolnosti, reklamacije koje se odnose na moguća oštećenja proizvoda uzet će se u obzir i razmotriti ukoliko Korisnik bez odgode, a najkasnije tijekom prva 24 sata od dostave, telefonski ili putem elektroničke pošte o tome obavijesti VITIS vinogradarstvo i vinarstvo. Nakon tog razdoblja, odgovornost za stanje proizvoda i ambalaže prenosi se na Korisnika te se takve reklamacije neće prihvatiti ili razmatrati.

Ukoliko registrirani Korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, VITIS vinogradarstvo i vinarstvo zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

REKLAMACIJA I POVRAT

Potrošač može ugovor jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Ukoliko potrošač jednom narudžbom naruči više komada proizvoda koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka proizvoda.

Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka proizvoda.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora pisano prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na adresu: info@pjenusci.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a potrošač može, po vlastitom izboru, koristiti obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u nastavku.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora: Obrazac za jednostrani raskid Ugovora

Potrošač je dužan izvršiti povrat robe na adresu: VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo, Ul. sv. L. Mandića 12, Požega 34000

Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj.

Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da potrošač ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Osim ako je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.

Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.

Kupac je dužan proizvod koji vraća vratiti kompletan, u stanju u kojem mu je dostavljen i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena), sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom.

Sve troškove povrata proizvoda potrošač je dužan snositi sam.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati sa robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno pri kupnji robe u prostorijama prodavatelja. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije prepravljati, koristiti, niti smije poduzimati osobito bilo koje radnje koje se ne smiju poduzimati u fizičkoj poslovnici prodavatelja, kao i one kojima bi umanjio vrijednost robe.

U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procjeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.

Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora prodavatelj će dostaviti potrošaču bez odgađanja na adresu e-pošte.

Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo mora bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor, vratiti potrošaču sve što je isti platio na temelju ugovora. Osim kada je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju, ako bi o tome prodavatelj bio obaviješten prije primitka robe.

Korisniku-potrošaču omogućeno je podnošenje prigovora putem pošte na adresu elektroničke pošte na koji je VITIS vinogradarstvo i vinarstvo dužan odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima kada je:

 • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora;
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Online rješavanje potrošačkih sporova

Od 15. veljače diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju imate pravo i mogućnost riješiti u svega nekoliko klikova na ovim stranicama. Europska komisija je za takvo rješavanje sporova osmislila platformu koja će biti dostupna svim građanima Europske unije.

Platforma je namijenjena za alternativno (izvansudko) rješavanje domaćih i prekograničnih sporova koji proizlaze iz ugovora o prodaji ili ugovora o uslugama između trgovaca sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i potrošača s prebivalištem u Europskoj uniji (u daljnjem tekstu: EU) u postupku pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu: tijelima za ARPS) koja su ovlaštena provesti mirenje ili donijeti neobvezujuću ili obvezujuću odluku o sporu.

Kada potrošači i trgovci podnesu prigovor, tijela za rješavanje sporova djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju rješavanja problema.

Nakon što se postigne dogovor o tome tko će spor riješiti, platforma automatski prosljeđuje spor tom tijelu koje je dužno u roku od 90 dana riješiti spor upotpunosti preko Interneta.

Internetska platforma za online alternativno rješavanje sporova od 15. veljače 2016. kao i svim građanima Europske unije dostupna Vam je klikom OVDJE.

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

OSTALI UVJETI

VITIS vinogradarstvo i vinarstvo ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja Internet shop usluge.

Na korištenje usluge internetske trgovine primjenjivat će se odredbe važećeg Zakona o elektroničkoj trgovini i ostalih zakona koji se odnose na pružanje i korištenje internet trgovina usluge.
Na odnos između Korisnika i VITIS vinogradarstvo i vinarstvo primjenjuju se pozitivni propisi Republike Hrvatske.

KOMUNIKACIJSKI KANALI

Dužnost je kupca dati ispravne podatke o svojoj važećoj poštanskoj adresi (radi dostave narudžbe) te ispravne e-mail adrese na koju mu se automatski šalju e-mail poruke nakon obavljenih aktivnosti dostave pošiljke (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o dostavi ili otkazivanju pošiljke i ostalo).

Sve primjedbe, prijedloge ili upite vezane uz naš web shop / on-line trgovinu ili vašu narudžbu, slobodno možete poslati koristeći neki od postojećih komunikacijskih kanala, a naš tim će se potruditi odgovoriti na Vaše upite u što kraćem vremenskom roku:

VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo
vl. Goran Josipović
BEKTEŽ 24
34343 BEKTEŽ

Goran 098 468 950
Gordana 099 310 6831

E-mail: info@pjenusci.hr

Sjedište VITIS, vinogradarstva i vinarstva je u Bektežu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji bi možebitno nastali kao posljedica korištenja ovih web stranica bili bi u nadležnosti suda u Požegi i rješavali bi se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih web stranica korisnik pristaje da je možebitni spor ili zahtjev u nadležnosti suda u Požegi.

U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Požegi.