Shopping Cart 0 items - 0,00 € (0,00 kn) 0
Time  –   vrijeme je jedini resurs kojega ne možemo kupiti

Time – vrijeme je jedini resurs kojega ne možemo kupiti

Čovjek je tijekom cijelog postojanja opčinjen vremenom. Naizgled nam se čini da vrijeme jednako prolazi; mjerimo minute, sate i svaka je vremenska jedinica objektivno jednako duga. No, ponekad, pogotovo kada smo u dobrom društvu, čini nam se da vrijeme teče brže i kažemo da „proleti“. Nasuprot tomu, kada smo na kakvom dosadnom skupu, društvu ili predavanju, minute se čine beskrajne…

Opširnije

5 jela koja možete pripremiti uz pjenušac Jazz

5 jela koja možete pripremiti uz pjenušac Jazz

5 jela koja možete pripremiti uz pjenušac Jazz O odabiru najprikladnijeg vina uz određenu hranu, napisano je podosta vodiča, puno je preporuka i različitih mišljenja. Postoje neke smjernice za koje vjerujem da je svaki vinoljubac i uživatelj u dobroj hrani uz vino i iskustveno zaključio – na primjer, da uz masniju hranu više odgovaraju svježija vina, a ona s više…

Opširnije

Čudna vina

Čudna vina

Jeste li se kada osjećali kao da u društvu od 10 osoba jednostavno ne pripadate? Čini se da se njihovo mišljenje s Vašim (Mojim) nikako ne slaže -pa se zapitate: jesam li baš ja taj „Čudak“ koji je nešto „propustio“ ili su drugi samo prihvatili teze bez ikakvog promišljanja? Može li se ova situacija usporediti i s vinima? U zadnje…

Opširnije

Proveli smo novi EU projekt

Prijavitelj: VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo, vl. Goran Josipović, Bektež 24 Ukupna vrijednost projekta: 123.000 kuna Iznos potpore: 49.200 kuna Provedba projekta: 02.10.2019. – 02.10.2020. Kontakt osoba: Goran Josipović Opis i cilj projekta: Obrt VITIS vinogradarstvo i vinarstvo ovim projektom ulaže u povećanje tehnološke opremljenosti i modernizaciju obrta, ulaganjem u novu dugotrajnu imovinu. Projekt je sufinanciran sredstvima EU temeljem Nacionalnog programa…

Opširnije

Povećanje prepoznatljivosti i konkurentnosti pjenušaca Jazz i Tango primjenom znaka “Hrvatska kvaliteta”

Prijavitelj: VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo, vl. Goran Josipović, Bektež 24 Vrijednost projekta: 13.000 kuna Bespovratna potpora: 13.000 kuna Provedba projekta: 22.02.2019. – 21.02.2020. Kontakt osoba: Goran Josipović Opis i cilj projekta: Obrt VITIS vinogradarstvo i vinarstvo ovim projektom ulaže u povećanje prepoznatljivosti kvalitete vlastitih proizvoda – pjenušaca. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i posljedično povećanje obujma prodaje pjenušaca te povećanje…

Opširnije

Pjenušac od  graševine – Hrvatski  original

Pjenušac od graševine – Hrvatski original

Graševina je Hrvatska najzastupljenija viska sorta, a posebno se udomaćila u Slavoniji te kontinentalnom dijelu Hrvatske. To je dobra, zahvalna sorta koja uz malo pažnje u pogledu tehnologije vraća višestruko. Nije preosjetljiva na bolesti, dobro i redovito rodi i svakako zaslužuje prvo mjesto u našim podrumima. Graševina se pokazala dobrom u svim kategorijama vina, od onih za svakodnevno uživanje preko…

Opširnije

Čaša vina ili tableta?

Čaša vina ili tableta?

Gledajući televizijski program, teško je ne primijetiti mnoštvo reklama farmaceutskih tvrtki koje nude  rješenja za opuštanje, za bolji san, za lakše buđenje, protiv stresa, za lakše prebroditi dan (ovo zvuči kao da smo na prisilnom radu) i, da ne spominjem, one druge, ljudskom egu svojstvene, tablete. Doze su, naravno, dnevne i jako je važno uzimati ih uzimati baš svaki dan.…

Opširnije

Svoj i drugačiji: šampanjac ili pjenušac?

Svoj i drugačiji: šampanjac ili pjenušac?

Proizvodnja pjenušaca u Hrvatskoj u naglom je porastu i dobro je da se navika konzumiranja pjenušca stalno uspinje. No, što je šampanjac, a što pjenušac i da li (hrvatski) pjenušac nužno treba sličiti šampanjcu, stvari su koje individualno odlučuje svaki proizvođač. Svakako je šampanjac tijekom godina (da ne kažem stoljeća) stvorio izvrstan marketing i danas je najpoznatije pjenušavo vino sa…

Opširnije