Goran 098 468 950Gordana 099 310 6831
info@pjenusci.hr
Košarica: 0 items - 0.00 Kn 0

All Posts

Povećanje prepoznatljivosti i konkurentnosti pjenušaca Jazz i Tango primjenom znaka “Hrvatska kvaliteta”

Prijavitelj: VITIS, vinogradarstvo i vinarstvo, vl. Goran Josipović, Bektež 24 Vrijednost projekta: 13.000 kuna Bespovratna potpora: 13.000 kuna Provedba projekta: 22.02.2019. – 21.02.2020. Kontakt osoba: Goran Josipović Opis i cilj projekta: Obrt VITIS vinogradarstvo i vinarstvo ovim projektom ulaže u povećanje prepoznatljivosti kvalitete vlastitih proizvoda – pjenušaca. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i posljedično povećanje obujma prodaje pjenušaca te povećanje…

Opširnije

Pjenušac od graševine – Hrvatski original

Graševina je Hrvatska najzastupljenija viska sorta, a posebno se udomaćila u Slavoniji te kontinentalnom dijelu Hrvatske. To je dobra, zahvalna sorta koja uz malo pažnje u pogledu tehnologije vraća višestruko. Nije preosjetljiva na bolesti, dobro i redovito rodi i svakako zaslužuje prvo mjesto u našim podrumima. Graševina se pokazala dobrom u svim kategorijama vina, od onih za svakodnevno uživanje preko…

Opširnije

Čaša vina ili tableta?

Gledajući televizijski program, teško je ne primijetiti mnoštvo reklama farmaceutskih tvrtki koje nude  rješenja za opuštanje, za bolji san, za lakše buđenje, protiv stresa, za lakše prebroditi dan (ovo zvuči kao da smo na prisilnom radu) i, da ne spominjem, one druge, ljudskom egu svojstvene, tablete. Doze su, naravno, dnevne i jako je važno uzimati ih uzimati baš svaki dan.…

Opširnije

Svoj i drugačiji: šampanjac ili pjenušac?

Proizvodnja pjenušaca u Hrvatskoj u naglom je porastu i dobro je da se navika konzumiranja pjenušca stalno uspinje. No, što je šampanjac, a što pjenušac i da li (hrvatski) pjenušac nužno treba sličiti šampanjcu, stvari su koje individualno odlučuje svaki proizvođač. Svakako je šampanjac tijekom godina (da ne kažem stoljeća) stvorio izvrstan marketing i danas je najpoznatije pjenušavo vino sa…

Opširnije

Tko je najbolji ocjenjivač?

U moru savjeta vinske struke; enologa (i ja sam enolog), somelijera, vinskih kritičara, novinara i dr. kako pronaći najbolje vino za sebe? Moramo se složiti da je ocjenjivanje vina ipak dobrim dijelom subjektivni dojam pojedinca, stoga isto vino dva čovjeka mogu vrlo različito doživjeti. Na naše mišljenje zasigurno utječe regija iz koje potječemo te kakva se vina ondje pretežno konzumiraju…

Opširnije