Time – vrijeme je jedini resurs kojega ne možemo kupiti

Čovjek je tijekom cijelog postojanja opčinjen vremenom. Naizgled nam se čini da vrijeme jednako prolazi; mjerimo minute, sate i svaka je vremenska jedinica objektivno jednako duga. No, ponekad, pogotovo kada smo u dobrom društvu, čini nam se da vrijeme teče brže i kažemo da „proleti“. Nasuprot tomu, kada smo na kakvom dosadnom skupu, društvu ili predavanju, minute se čine beskrajne i vrijeme nikako da prođe. Kao da je da je dojam dosade ili zabave ključna karika koja odlučuje o tome kako ocjenjujemo tijek vremena koje nam je na raspolaganju.

Postoje li kod vina dosada i zabava? Koje su dosadne, a koje zabavne sorte grožđa?

Sorta grožđa koja godinama zaokuplja brojne vinare i dugo je prisutna na istom području, sigurno nije dosadila, a posebno ako je dugo prisutna i u cijelome svijetu. Tada možemo biti sigurni i da je zabavna.

Merlot se uzgaja desetljećima, ponegdje i stoljećima, a ni vinari niti vinoljupci nisu izgubili interes za ovom sortom, stoga bismo ju mogli smatrati svevremenskom. Merlot kao vino proslavilo se diljem svijeta i to kao jako vino, punoga okusa, kompleksno, koje je sposobno za dugotrajno odležavanje.

Pjenušac Time

U našoj vinariji odlučili smo se za korak dalje i iz takve odlične osnove proizvesti poseban pjenušac kojeg smo nazvali Time, baš zbog ove svevremenske osobine. Time je tamni pjenušac koji tek na svjetlu pokaže svoju rubin crvenu boju. U okusu je pun i voćan, a mjehurići mu daju finu svježinu. Time dolazi s višim alkoholima i izraženom dugotrajnom punoćom okusa. Zahtjeva jača jela koja uključuju tamno meso. Nedavno smo ga kušali sa srnetinom koju je izvrsno upotpunio.

Time je pjenušac koji predstavlja sortu Merlot u potpuno novom ruhu (obliku), a posebno nas zanima kako će se oblikovati prilikom dugotrajnog odležavanja te kako će se mijenjati u mirisu, okusu, boji i mjehurićima pa Vas pozivamo da budete dio našeg iskoraka i izrazite svoje mišljenje o našem novom projektu.

Pri tome ne čekajte dugo, jer najvažnije vrijeme svima nama događa se – upravo sada. 😊